ELSA STUDY VISIT DRESDEN

Aprila 2016 se je ELSA Ljubljana povezala z lokalno skupino ELSA Nova Gorica in izpeljala tako imenovani »ELSA Study visit«. 12. aprila 2016 se je tako pet članov ELSA Nova Gorica in 2 člana ELSA Ljubljana odpravilo v glavno nemško mesto zvezne dežele Saške, Dresden.

Dresden1
Že isti dan so jih tam pričakali naši nemški kolegi. V naslednjih dneh so poskrbeli za odličen akademski kot tudi socialni program. Med drugimi so obiskali Sektor za evropske in meddržavne zadeve Dresden, Agencijo za ekonomski razvoj Saksonije in Kanclerski urad Saksonije, kjer so jim predstavili njihovo delo. Akademski program so zaključili na Pravni fakulteti s predavanjem profesorja za mednarodno pravo. Razkazali so jim tudi čudovito mestno jedro in predstavili njegovo zanimivo zgodovino.

Dresden2

Pripravili so jim tudi pester socialni program, v okviru katerega so jih peljali na ogled opere »Der Wildschutz« v eno izmed najbolj znanih opernih hiš na svetu, Semperoper Dresden. Naslednji dan pa je sledil še izlet v nacionalni park Saška Švica, pokrajina ki zaradi svoje raznolikosti in naravne pestrosti velja kot »Švica v malem«.

Dresden3

Nemška delegacija je mesec  kasneje vrnila obisk in od 18.5 do 22.5. z nami odkrivala lepoto Slovenije. Več o tem si lahko preberete na naši spletni strani, v prispevku »Študijski obisk predstavnikov ELSA Dresden v Sloveniji«.

(avtor: Dominika)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja