ICM Malta

Udeležba delegacije ELSA Slovenija na 69. mednarodni skupščini članic ELSA na Malti (ICM Malta)

Delegacija ELSA Slovenija se je v postavi članov Blaž Božnar (ELSA Ljubljana), Janez Pate in Matevž Žnidaršič udeležila mednarodne skupščine ELSA (ICM), ki je potekala na Malti med 20. in 27. marcem 2016.

Tokratni ICM je bil volilno obarvan, saj so se za mandat v letu 2016/2017 izvedle volitve za člane mednarodnega odbora (International Board oz. krajše IB) krovne organizacije ELSA International s sedežem v Bruslju.

Tako je bila tudi naša delegacija zaposlena z izvajanjem intervjujev vseh kandidatov za člane IB. Izvedbi intervjujev smo člani delegacije namenili veliko časa in pozornosti, saj bodo izvoljeni predstavniki ljudje, s katerimi bo tesno sodelovala tudi ELSA Slovenija. O kandidatih smo glasovali na zaključni skupščini, v soboto 26. 3.

Poleg tega smo se člani delegacije udeleževali tudi delavnic, ki so na skupščini potekale po posameznih tematskih sklopih (akademske aktivnosti in Moot Court tekmovanja – AA & MCC, Marketing, STEP prakse, seminarji in konference, itd.), kjer smo se lahko seznanili z idejami, ki so nam jih predstavili člani IB in ostali udeleženci ICM-a.

icm malta

Člani delegacije smo poleg tega navezali tudi vrsto osebnih vezi z drugimi udeleženci ICM-a. Te vezi v nadaljnje ne bodo le možna podlaga za skupne dogodke (skupne konference, študijski obiski, etc.), temveč predstavljajo tudi spodbudo večjemu medsebojnemu razumevanju in spoštovanju kolegov iz drugih držav in poznavanju njihovih pravnih sistemov ter kulture, kar predstavlja bistvo organizacije ELSA.

Vizija ELSA je namreč “A just world in which there is a respect for human dignity and cultural diversity” (slo. “Za pravičen svet, v katerem ima mesto spoštovanje človekovega dostojanstva in kulturne raznolikosti’).

Polni lepih vtisov in motivacije za nadaljnje delo smo se člani delegacije že vrnili v Slovenijo.

(avtor: Blaž Božnar)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja