Neformalno druženje s predstavniki odvetniških pisarn 2015

Ker je mreženje pomemben del pravniškega poklica smo v ELSA Ljubljana maja 2015 organizirali prvo neformalno srečanje študentov zaključnih letnikov Pravne fakultete v Ljubljani ter predstavnikov odvetniških pisarn s sedežem v Ljubljani in bližnji okolici. Srečanje smo organizirali z namenom, da omogočimo prvi stik med predstavniki odvetniških pisarn in študenti zaključnih letnikov, ki bodo kmalu v iskanju pripravništva.

Našemu vabilu se je odzvalo kar 12 odvetniških pisarn, zanimanje pa je bilo veliko tudi s strani študentov. Neformalno druženje je potekalo v sproščenem vzdušju kluba MGL, kjer so imeli študenti možnost dobiti informacije iz prve roke o tem, kaj se bo od njih kot od pripravnikov v odvetniški pisarni pričakovalo. Hkrati pa so lahko izvedeli, kaj lahko že v času študija naredijo za povečanje možnost zaposlitve v eni od odvetniških pisarn in kako lahko nadgradijo pridobljeno teoretično znanje z izkušnjami v praksi.

Na drugi strani pa so predstavniki odvetniških pisarn dobili priložnost spoznati mlade perspektivne pravnike in jim svetovati na začetku njihove karierne poti.

Glede na veliko zanimanje za dogodek ter pozitivne odzive udeležencev smo prepričani, da bo to neformalno druženje postalo še eden izmed dogodkov, ki jih v ELSA Ljubljana tradicionalno organizira vsako leto.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja