Odvetniška šola 2015

V Portorožu se je odvila tradicionalna odvetniška šola 2015. Odvetnikom, odvetniškim kandidatom in pripravnikom, ter študentom prava je tudi letos postregla z aktualnimi prispevki. Namen dogodka, ki ga organizira Odvetniška zbornica Slovenije, je zagotoviti strokovne, profesionalne in kakovostne odvetniške storitve.

Odvetniška šola, katere se je udeležilo 5 članov else, je potekala v petek 17. aprila ter v soboto 18. aprila v Kongresnem centru Bernardin ter bila prvi dan sestavljena iz treh sekcij. Predsednik Vlade Republike Slovenije dr. Miro Cerar je bil častni govorec na otvoritvi 18. Odvetniške šole. Kot je poudaril, so odvetniki samostojni in neodvisni, s tem pa pride tudi odgovornost. Ob tem je prisotne pozval k preseganju pretirane cehovske solidarnosti ter k večji odprtosti in angažiranosti za skupno dobro. Uvodu, splošnemu delu, civilni ter kazenski sekciji je sledila večerja ter večerna zabava v GH Bernardin. V soboto sta prof. dr. Katja Šugman Stubbs ter Alenka Košorok Humar predstavili psihološko – gibalno vadbo za nadzorovanje odvetniškega stresa, čemur je sledila law – office delavnica. Zadnjega dela Odvetniške šole, ki je potekal v soboto se žal člani ELSE nismo mogli udeležiti zaradi neodložljivih obveznosti.

Po besedah Romana Završka, predsednika Odvetniške zbornice Slovenije, ki dogodek organizira, je zanimanje za odvetniško šolo vedno več. Letošnje šole se je tako udeležilo več kot 750 odvetnikov in več kot 20 predavateljev, pri čemer je cilj zbornice nadaljevati s procesom usposabljanja odvetnikov, tudi s postavitvijo temeljev odvetniške akademije.

11138115_977542808923927_757293223693008552_n

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja