Poletna ELSA pravna šola na temo Banking & Finance

(Mannheim/Frankfurt, organizator: ELSA Nemčija, #EGLS2016)

Na poletno šolo z naslovom Banking & Finance, ki je potekala med 17. in 24. julijem 2016 je bilo izmed okoli 200 prijavljenih (gre za eno izmed bolj priljubljenih ELSA poletnih šol) na koncu izbranih 41 udeležencev iz 25 držav članic ELSA.

14215445_10155399124144657_618296292_o

Poletna šola je bila razdeljena v dva dela, in sicer je prvi potekal v Mannheimu ter drugi v Frankfurtu. V prvem delu so me navdušila zanimiva predavanja profesorjev z univerz v Mannheimu in Heidelbergu, zlasti uvodno, kjer je predavatelj prof. dr. Jörg Kupjetz predstavil temeljne pojme iz področja bančništva in financ, in predavanje prof. dr. Ulricha G. Schroeterja na temo vloge bonitetnih agencij. Zelo zanimiv je bil v prvem delu tudi socialni program, kjer smo med drugim imeli večerji v restavraciji 200 m nad mestom (v restavraciji Skyline v televizijskem stolpu v mestu), obiskali sosednje mesto Heidelberg, eno najlepših mest v Nemčiji, kjer je tudi najstarejša nemška univerza. Poleg ogleda mesta in krasnega gradu, smo obiskali tudi eno izmed lokalnih pivovarn, kjer je seveda sledila degustacija. Obiskali smo tudi domovanje nacionalne skupine ELSA Nemčija, kjer živijo člani upravnega odbora, ki celo leto posvetijo delu za ELSA. Zelo prijetna je bila tudi zabava na party tramvaju, kjer so organizatorji za našo skupino najeli cel tramvaj, ki nas je ob glasbeni in kulinarnični spremljavi popeljal vse do Heidelberga in nazaj.

V Frankfurtu so se mi zdela zanimiva predavanja in obisk ene največjih nemških bank, Commerzbank, kjer so nas med drugim seznanili s konceptom in implikacijami negativnih obrestnih mer v bankah. Zanimivo predavanje smo imeli tudi v PricewaterhouseCoopers. Poleg tega se mi je zdel zanimiv obisk velikih, mednarodnih odvetniških pisarn (obiskali smo denimo pisarne CMS, King&Wood&Malleson). V Frankfurtu je bila ena izmed vrhuncev tudi večerja in zabava v Alt-Sachsenausen ter zabava na party ladji.

Najprijetnejši del zame je bilo spoznati in se cel teden družiti s pametnimi, zanimivimi in motiviranimi udeleženci iz številnih držav ter z njimi izmenjevati stališča o pravnem izobraževanju in drugih zanimivih temah, prevsem pa se skupaj dobro zabavati.

14215606_10155399128134657_6474962_o

Tako zame tudi obisk poletne šole predstavlja bistvo ELSA (kakor ga razumem jaz) – strokovno izpopolnjevanje in pridobivanje najrazličnejših izkušenj ob dobri zabavi v okolju, kjer ima svoje mesto spoštovanje medsebojne različnosti.

(avtor: Blaž Božnar)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja