Poletna pravna šola ELSA v Krakowu

Poročilo o poletni pravni šola ELSA v Krakowu, julij 2015

Udeležbo na poletni pravni šoli ELSA toplo priporočam vsem tistim, ki si želite stik s tujino in drugimi kulturami ter mednarodno pravnimi predmeti  katerih na naši fakulteti primankjuje.

Že marca se sem lahko prijavila za program International tax law, poletne pravne šole organizirane v Krakowu. Izbire tem in evropskih mest je res veliko, za vsakogar se nekaj najde.  Cena je na vseh šolah poenotena (ELSA cena J) in tako prijazna vsem članom ELSA po Evropi.
Gre za tedenski program predavanj, katerega organizirajo člani lokalne ELSA skupine.  Nam so predavali pravni strokovnjaki s Poljske kot tudi Avstrije. Predavanja so potekala v angleščini. Za večje sodelovanje pri študentih so poskrbeli z različnimi delavnicami in reševanjem praktičnih primerov porazdeljeni v skupine.  Kot dodatno nalogo smo se skozi celotni teden pripravljali na mini ELSA moot court, ki je potekal zadnji dan poletne šole.
Po končanih predavanjih je bilo nekaj prostega časa, v katerem smo imeli priložnost raziskovati po mestu in se spoprijateljiti.  V večernih urnah pa razne tematske zabave (movie party, latino party, clubbing, puzzle party…), organizirali so nam tudi laser tag.
V soboto smo imeli vodene oglede mestnih znamenitosti in muzejov. Nekateri smo ostali še dan dlje ter tako izkoristili priložnost in se odpeljali v Auschwitz.
Skratka, za mano je nepozaben teden,  še kar obujamo spomine in že načrtujemo kam bi se odpravili drugo leto.

Eva, ELSA Ljubljana

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja